Aankondiging, Christenen, Elohim Hashem Jehovah, Jeshua de Messias, Jeshuaisten, Joden, Koninkrijk van God, Levenskwesties, Mensdom, Religiositeit + Wijze van Geloofsuitdrukking

Aanwijzingen voor de Eenheid en Eenvoud te vinden

Wij heten u van harte welkom op deze website.

Als Jeshuaisten (of Jesjoeaansen) getuigen wij dat wij volgers van Jeshua zijn (of Jesjoea in vele kringen beter gekend als Jesus of Jezus Christus). Niet alleen volgen wij zijn leerstellingen, maar wij houden er ook aan de opdracht die hij zijn volgelingen gaf ook te vervullen. Als belangrijkste opdracht gaf Jeshua te getuigen voor Jehovah God en anderen te vertellen over Zijn komende Koninkrijk. Al de woorden die Jeshua sprak, sprak hij in naam van zijn hemelse Vader, Jehovah God. Voor Jeshua en de mensen rondom was het duidelijk wie Die God was voor wie hij het woord voerde. Als een Jood nam hij zoals zijn mede Joden aan dat God (enkel één eenheid) de Vader is en hoe hij aanbeden moet worden. Het Hebreeuwse Volk hadden immers de woorden van God met  zijn ordonnanties of regelingen ontvangen (de Thora, waar het op aankomt). Geen Leviet of Schriftgeleerde heeft in het woord ‘echad’ een meervoudigheid gevonden, enkel een enigheid. Het tetragrammaton dat in de rollen voor kwam beduidt voor  יהוה of JHWH dat Jehovah de Enige, de ondeelbare is. Saul of de apostel Paulus en de eerste Messiaanse gemeente, bleven ook in dit eerste gebod van “Boven al bemin slechts één God” ijveraars voor de Thora (Handelingen van de apostelen 21:20). Die Almachtige Ene God boven alle goden,werd door Jeshua aanbeden en hij verzocht ook anderen naar Diezelfde Ene Ware God te bidden. Het davennen (of bidden) was voor Jeshua zoals voor elke Jood een zeer ernstige zaak, waarbij men moest opletten om Jehovah niet ontevreden of boos te maken, door Hem tegen de borst te stoten (door bijvoorbeeld Zijn Naam te onteren, door een andere naam te gebruiken of iemand aders als godheid te nemen). Dat bidden is als het ware met God converseren en gemeenschap hebben met God.

Jeshua was zoals zijn toehoorders een mens van stof. Maar hij verzocht de mensen om naar een geestelijke dimensie te streven. Ook al is het ons gegeven naar stof terug te keren, moeten wij ons geestelijk over de materie zetten. Hiertoe gaf Jeshua veelvuldig raad. Die raad is door zijn getrouwe talmidim opgetekend in wat wij nu de evangeliën noemen. Samen met de epistels of brieven van de apostelen geven zij een goed overzicht van de leer van Christus.

Luisterend naar de woorden van Jeshua en zijn talmidim trachten wij deze ook over te brengen naar anderen. Wij zijn namelijk overtuigd van de belangrijkheid van die leringen. Zoals Jeshua de hand uit stak naar niet Joden en naar niet gelovigen in God, doen wij dat vandaag ook naar u en naar diegene die op zoek zijn naar Dé Waarheid. En Die Waarheid is niet zo moeilijk te vinden. Met moet enkel zijn ogen willen open doen voor wat er geschreven staat in de Heilige Geschriften.

Dikwijls staan de menselijke leerstellingen die men van kleins af heeft geleerd in de godsdienstles of thuis en in de kerkgemeenschap, in de weg. Vasthoudend in de tradities verdrinken de meeste mensen in de vele dogma’s die hen van uit de kerk zijn opgedrongen. Maar vooraleer u in die ‘dikke erwtensoep’ verdrinkt reiken wij u de hand om u aan het droge land te trekken en u op de juiste weg te brengen naar de kleine nauwe poort. Jeshua is namelijk de Weg naar die nauwe poort en de weg naar God.

Om u er bij te helpen om op de juiste weg te geraken, zijn wij hier voor u en hebben wij hier enkele basisgedachten geplaatst op volgende bladzijden:

 

 

Deze pagina’s staan voorop zodat zij steeds dadelijk geraadpleegd kunnen worden. Verder zullen onze regelmatige bijdragen aan artikelen hopelijk een verder licht mogen werpen op de teksten van dat boeiende Boek der boeken, de Bijbel.

Ook door de trefwoorden of ‘tags’ kan u verder meer vinden over onderwerpen waar u naar opzoek bent. een andere mogelijkheid is door een zoekopdracht te geven, boven aan in de rechtse kolom (‘Search’).

+

Voorgaande

Aanbevolen inhoud

Evangelisatie en open karakter

Messiaans, Joods of Christen

++

Aanvullend

 1. Jezus’ laatste reis Opgaan naar Jeruzalem
 2. Gods vergeten Woord 24 Getuigen 3 De opdracht om te prediken
 3. Gods vergeten Woord 26 Epiloog
 4. De Ekklesia #2 De Gemeente van het Oude Verbond
 5. Hoe leest u? Om het koninkrijk van God binnen te gaan
 6. Hoe leest u? Het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan, dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan
 7. Schapen en bokken 2 Bruikbaar en onbruikbaar – Goede en slechte daden
 8. Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #1 Stromen van gelovigen
 9. Materialisme, “would be” leven en aspiraties #6
 10. Verzoening en Broederschap 3 Verenigen onder de Hoeksteen
 11. Verzoening en Broederschap 4 Deelgenoten in Christus
 12. Het juiste perron vinden

2 gedachten over “Aanwijzingen voor de Eenheid en Eenvoud te vinden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.