Geschriften, Levenskwesties

Aanbevolen inhoud

Welkom lezer.

Leuk dat u deze bescheiden blog gevonden hebt tussen de immens grote hoeveelheid blogs die aanwezig zijn op het internationale web. Er wordt elke dag zo ongelofelijk veel online gepubliceerd dat wij door het bos bomen niet meer kunnen zien.

Lezers zijn het beste om te zoeken naar datgene wat zij werkelijk willen lezen door hun geliefde doel te bereiken volgens het maken van een goede selectie van categorieën die er worden aangeboden. Op deze site vind je onderwerpen die verband houden met religie, in het bijzonder in het geloof van de Ene Ware God die alles heeft gecreëerd en in Zijn zoon, die in de wereld ook gekend staat als de Christus.

Hoewel de meeste artikelen in het Nederlands zijn, kunnen sommige Engelstalige artikelen hopelijk ook uw oog opvangen.

Deze site bestaat naast mijn andere persoonlijke site waar ik mij (in het Engels) concentreer op het Woord van God die in de Heilige Schrift voorgelegd wordt aan de wereld. Ik hou er ook van om u op die site uit te nodigen en mijn lezing van de Schrift daar te volgen.

Terwijl ik op mijn site Immanuel Verbondskind met een studie van de Schriften doorheen de bijbel ga an zodoende artikelen breng die elkaar opvolgen, zal u hier eerder losse teksten kunnen vinden, waartussen niet dadelijk een verband moet liggen. Hier loop ik van de ene naar de andere kant en zal ik een aantal verschillende religieuze zaken vanuit het bijzondere oogpunt met de Messias in mijn achterhoofd bekijken.

Zo zal u hier op dit blog een zeer specifieke inhoud vinden, met een oog op een man gericht die slechts een zeer kort openbaar leven had. Uiteraard kunt u voldoende documentatie vinden over de publieke figuur die zoveel verandering in de wereld teweeg heeft gebracht. Het is mijn wens om een licht te kunnen laten schijnen op de man die in Bethlehem is geboren en door de Romeinen ter dood gebracht is op een stuk hout in de buurt van Jeruzalem en welke miljarden volgelingen kreeg.

April 8, 1966, cover of Time magazine
8 april 1966, omslag van Time magazine

In deze wereld horen wij zeer veel mensen schreeuwen dat God dood is en dat er geen god of God bestaat die dit universum zou hebben gemaakt. Op deze site zullen we aantonen dat die negatieven of negationisten verkeerd zijn en dat het belangrijk is dat de mens de Allerhoogste kent.

De volgers van rebbe Jeshua kijken niet enkel op naar die belangrijke persoonlijkheid maar willen ook zijn leerstelling goed navolgen en de opdracht die hij aan zijn talmidin (leerlingen) heeft gegeven ook navolgen. Hiertoe zal u hier op deze site ook die roep van Jeshua kunnen vinden en komen te lezen wat zijn boodschap is.

Dat de berichten artikelen zijn die niet in één lijn hoeven te liggen mag u niet afschrikken om dit blog niet te volgen. Bij Immanuel Verbondskind vind je zo’n uitzicht op de reis naar God in de opvolging van Bijbelverhalen, van het begin tot het einde, maar hier zal het meer gaan van de ene kant naar de andere, de kruising van de wereld van ontdekking en verbazing en een ruimte van overdenkingen of bespiegelingen en korte reflecties, alleen korte gesprekken of een paar woorden over dit en dat, (over koetjes en kalfjes) en naar het geloof van de mens kijken.

Mag ik hopen dat u hier toch een paar interessante bedenking kan vinden en dat deze teksten ook zo goed kunnen bevonden worden door u om te overwegen om hier nog terug te komen om meer te lezen.

Tot ziens.

+

Engelse versie / English version: Featured Content

++

Aansluitende lectuur

  1. Goed Nieuws brengen met en door voorbeeld
  2. Elke gelovige is opgeroepen om Christus in de dienst te volgen
  3. Jezus volgen
  4. Verzoening en Broederschap 2 Uit de eigen cocon stappen
  5. Redding, vertrouwen en actie in Jezus #8 Omgang met Leerstellingen
  6. Volharden, Bijbelstudenten en Ondersteuning
  7. Samen werken aan een Open Gemeenschap

2 gedachten over “Aanbevolen inhoud”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.