Christenen, Geschiedenis, Jeshuaisten, Joden, Levenskwesties, Mensdom, Religiositeit + Wijze van Geloofsuitdrukking

Paulus waarschuwt voor trotse Christenen

Saul heeft aan de lijve moeten ondervinden hoe zijn positie ondermijnt werd en hoe hij van een gevreesd krijgsman een nederige dienaar werd voor God.

In de huidige wereld kunnen wij veel mensen zien die gelijken op de gelovigen in Korinthië.

Het was Jezus Jezus die Paulus zwak maakte toen hij hem verblindde op weg naar Damascus. Geloven in Jezus kan sommige mensen ertoe brengen trots te worden. De Joodse leiders waren trots op hun afkomst als

“De kinderen van Abraham”

maar Jezus zei:

“Als u Abrahams kinderen bent, zou u doen wat Abraham deed” (Johannes 8:39).

En wat deed Abraham? Hij deed dingen in geloof!

Zijn geloof in God veranderde zijn leven! En Paulus kwam echt God te kennen door Gods Zoon te kennen, het veranderde zijn leven – het gaf hem iets echts om voor te leven!

Als wij ons christen willen noemen moeten wij nadenken over wat dat eigenlijk betekent. Ook moeten wij ons allemaal afvragen, wat dat verandert in ons leven en wat ons dan zo anders maakt dan de anders gelovigen.

Het is zelfs een levenslange ervaring waarvan Paulus tot de conclusie brengt dat wij ons constant moeten onderzoeken en nagaan of wij wel volgens die leer van Christus Jezus leven.

    “Onderzoek uzelf of u in het geloof bent. Test jezelf “(13: 5).

In onze huidige wereld vinden wij zeer veel naam-christenen. Zij zijn mensen die zich wel Christen noemen maar eigenlijk niet de leer van Jezus Christus volgen en zelfs niet in dezelfde God als Jezus Christus geloven. Indien wij ons Christen willen noemen moeten wij echt Jeshua of Jezus Christus volgen. Dan moeten wij ook leven zoals hij dat wenst en moeten wij de opdrachten vervullen die hij zijn volgelingen heeft opgedragen. Van zijn volgelingen verwacht hij dat zij echt leven door geloof. En ook al mag de wereld rondom ons corrupt zijn mogen wij ons niet laten verleiden om door populisten mee gesleurd te worden.

Korinthië was een zeer immorele stad en het potentiële falen van sommigen om ‘de test te doorstaan’ zou weleens kunnen zijn dat ze werden overvallen door de omgeving waarin ze leefden. Dit is vandaag eveneens een groot gevaar voor ons!

Paulus schrijft,

    “Ik vrees dat wanneer ik terugkom, mijn God in jullie ogen zal vernederen, en dat ik misschien moet treuren over veel van degenen die eerder gezondigd hebben en zich niet bekeerd hebben van de onzuiverheid, seksuele immoraliteit en sensualiteit die ze hebben beoefend {en andere dingen die God niet wil}” (12:21) ).

Als Paulus vandaag leefde, zou hij reden hebben om te rouwen als hij de plaats bezocht waar u aanbidt of bij u thuis kwam?

Paulus schreef in vers 9 dat Jezus tegen hem had gezegd:

    “Mijn kracht is perfect gemaakt in zwakheid”.

De “macht” van de religieuze leiders die Christus aan de paal hingen – werd vernietigd door hun machtsuitoefening! Doorheen de geschiedenis zien wij hoe men getracht heeft regeringen te maken die de mensen onder controle konden houden. Geen enkele regering sloeg er in om perfect te zijn. Wij moeten beseffen dat het enkel Jeshua’s Koninkrijksregering is die volmaakt kan zijn, maar vooraleer wij die krijgen dat wij er alles moeten aan doen om de wereld leefbaar te maken voor alle mensen rondom ons, en niet alleen voor christenen.

Wat een uitdaging om in de voetstappen van Paulus te treden toen hij schreef,

    “Ik ben tevreden met zwakheden, beledigingen, ontberingen, vervolgingen en calamiteiten. Want als ik zwak ben, dan ben ik sterk “(12:10).

Veel mensen om ons heen kunnen ons naïevelingen vinden of ‘idiote christenen’. Velen zullen niet geloven in de vrede die wij moeten prediken, maar dat mag ons niet tegen houden. Onverstoorbaar moeten wij de Blijde boodschap blijven uitdragen. Wij moeten het als de meest verantwoordelijke taak opvatten die Jezus ons gegeven heeft.

Aan het einde van zijn eerste brief aan de Korinthiërs had Paulus geschreven:

    “Wees waakzaam, sta stevig in het geloof, gedraag u als mensen, wees sterk” (16:13).

Zeker een boodschap die we vandaag ter harte moeten nemen. Ook al mag de wereld ons vijandig lijken, moeten wij beseffen dat het Jehovah is die ons zal schragen. Op Hem kunnen wij rekenen voor de taken die wij in Zijn Naam willen vervullen. hij zal ons niet aan het wankelen brengen in onze dienst voor Hem als wij Hem ook volledig willen dienen.

+

Voorgaande

Geestelijke energie noodzakelijk voor de mens

Evangelisatie en open karakter

++

Aanvullende lectuur

  1. Eerste Eeuw van het Christendom
  2. Belangrijkheid van de Heilige Schrift
  3. Bijbel op de eerste plaats #2/3
  4. Meerderheid protestantse kerken zit op zwart zaad
  5. Wereldwijde Koninkrijksregering
  6. Op zoek naar spiritualiteit 7 Prediking van het goede nieuws
  7. Op zoek naar spiritualiteit 8 Eigen spiritualiteit
  8. Hermeneutiek om uit te dragen #8 Tegenspraak
  9. Kerk van eenzelfde lichaam levendig houden of laten groeien
  10. Jezus volgen
  11. Verzoening en Broederschap 4 Deelgenoten in Christus
  12. De Ekklesia #5 Gods getuigen
  13. Zendingsdag HHK: Predikant is als een soldaat
  14. Intenties van de ecclesia
  15. Voorzien om te lezen
  16. Hoe moeten we prediken?
  17. Andere aanpak in de organisatie van de diensten # 3
  18. Dank voor ervaringen van het Gebed
  19. Samen werken aan een Open Gemeenschap
  20. Goed Nieuws brengen met en door voorbeeld
  21. Jehovah kan hem staande houden