Actualiteit, Levenskwesties, Mensdom, Politiek

Een exclusief Plan voorgesteld zonder rekening te houden met een betrokken partij

Men kan het zich bijna niet voorstellen hoe iemand er zich kan op beroepen al de wereldproblemen als de beste op te kunnen lossen. Toch loopt er vandaag de dag zulk een figuur op deze aardbol rond die er zich op beroept de beste oplosser van wereldproblemen te zijn die van Amerika zelfs weer de Grootste Natie aller tijden heeft gemaakt waar er zich helemaal geen problemen voor doen.

Ofwel is die man blind voor wat er werkelijk in eigen land gebeurt, of, zoals wij eerder denken gelooft hij bijna zelf zijn eigen leugens en verheerlijkt hij zich te nestelen in zijn eigen ijdelheid.

Groot probleem bij die verheerlijker van zichzelf is dat hij de laatste jaren al meermaals de zweetdruppels op meer mans voorhoofd heeft doen oproepen. Meer dan eens vroeg een groot deel van de wereld zich af of die man niet uit protserigheid op de verkeerde knop zou drukken.

Duidelijk staat het vast dat in die enkele jaren dat hij aan de macht is er in geslaagd is de wereld regelmatig op het puntje van de stoel te krijgen. Het ene moment waren bepaalde personen zijn allerbeste vrienden, het volgende ogenblik waren zij de grootste lomperds en meest malle figuren net als zijn en zogezegd onze vijanden.

Die grote ijdeltuit die zich 45ste President van één van de belangrijkste en machtigste staten van de wereld mag noemen is met zijn woorden en daden regelmatig een groot gevaar geweest voor de gehele wereldgemeenschap. Ook al beweert hij dat hij de enige in de wereld is die zo de vrede kan brengen tussen twistende volkeren.

Zo heeft hij nu met zijn bevriende collega uit Israël een ‘Plan’ bedacht om vrede te brengen in Israël. Om dit te doen vond hij het niet belangrijk om de betrokken partijen samen aan tafel te krijgen, daar hij zich wijs en kundig genoeg vindt om het meest werkzame plan op te vatten.

Het langdurige Israëlisch-Palestijnse conflict is al voor vele jaren een groot zorgenkind. Het is een van de grootste problemen geweest in het moderne Midden-Oosten. Veel mensen beweren dat de “tweestatenoplossing” van het creëren van een onafhankelijke Palestijnse staat naast de bestaande staat Israël de beste manier zou zijn om het conflict te beëindigen, hoewel er enige onenigheid is over grenzen, vluchtelingen, nederzettingen, Jeruzalem en andere uitdagende kwesties.

Meerdere mensen brengen zeer verschillende bezwaren naar voren, bij de meerdere voorstellen die de laatste jaren al op tafel werden gelegd. Heel wat mensen verzetten zich om verschillende redenen tegen een tweestatenoplossing. Sommigen zijn bijvoorbeeld tegen de oprichting van een Palestijnse staat en anderen zijn tegen het voortbestaan ​​van Israël; sommigen beweren dat Israël een seculiere binationale staat moet zijn in plaats van een joodse staat, en anderen beweren dat de dingen moeten blijven zoals ze nu zijn.

Hoewel het conflict tot massale publieke discussie en debat leidt, zijn er relatief weinig forums die een niet-partijgebonden benadering bieden om het te begrijpen.

We raden iedereen aan om steeds rustig de uiteenlopende meningen en onderzoeken na te gaan en alles goed te onderzoeken, voor aleer conclusies te trekken.

Wat er nu gaande is of over wat er nu door twee regeringsleiders beslist is zonder echt rekening te houden met de andere betrokken partij, kan eigenlijk geen enkel zinnig weldenkend mens goedpraten.

Zo moeten de Palestijnen zich maar akkoord verklaren met wat hij zo kundig heeft uitgedacht, voorgelegd heeft aan Israël en Palestina, als de enige praktische en te nemen oplossing.

> Lees hier verder meer over in: Nog een Joodse stem op het plan van Trump: geen vrede zonder gelijkheid en wederzijds respect

Een gedachte over “Een exclusief Plan voorgesteld zonder rekening te houden met een betrokken partij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.