Aankondiging, Announcement, Levenskwesties, Religiositeit + Wijze van Geloofsuitdrukking

Plannen Messiaans-Joodse Gemeente België

NL-BE

 

 

 

 

Beste Zuiderburen,

Ik ben u zeker niet vergeten! De heer Marcus Ampe heeft mij een tijdje geleden een e-mail verzonden waarop ik heb gereageerd maar mijn e-mail heeft hem niet bereikt. Ik heb een error terug ontvangen. Meneer Ampe als u dit leest, wellicht is het handig als we via Skype verbonden raken aangezien e-mail niet zo efficiënt blijkt te zijn.

Deze error e-mail heb ik terug ontvangen:

=============================================================================

——– Original Message ——–
Subject: Mail delivery failed: returning message to sender
Date: 21-02-2018 11:39
From: Mail Delivery System <Mailer-Daemon@filter04.hostcontrol.com>
To: rav@messianicyeshivainstitute.org

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

<e-mail adres van dhr Ampe>
host mx.scarlet.be [193.74.71.108]
SMTP error from remote mail server after end of data:
550 5.7.1 message w1LAdTpt006162 from 5.157.86.29 rejected:
URL christadelphia.webs.com listed in sbl.spamhaus.org – http://www.scarlet.be/pm/?e=f22&p=104.16.87.120&m=w1LAdTpt006162

Reporting-MTA: dns; filter04.hostcontrol.com

Action: failed
Final-Recipient: rfc822;<e-mail adres van dhr Ampe>
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mx.scarlet.be
Diagnostic-Code: smtp; 550 5.7.1 message w1LAdTpt006162 from 5.157.86.29 rejected: URL christadelphia.webs.com listed in sbl.spamhaus.org – http://www.scarlet.be==/pm/?e=f22&p=104.16.87.120&m=w1LAdTpt006162

=============================================================================

Enfin, mijn antwoord op de respons van dhr Ampe was als volgt:

——– Original Message ——–

Subject: Re: Welke Messias en welke geloofspunten
Date: 20-02-2018 18:35
From: Rabbijn Sipporah Joseph רב | Yeshiva <rav@messianicyeshivainstitute.org>
To: <e-mail adres van dhr Ampe>

Ja dat gaat helemaal komen broeder! De plannen zijn er al, alleen nog het gebouw, dan officieel de gemeente in laten schrijven als stichting en we kunnen beginnen! Ik heb het zeker op mijn hart om ook in Belgie een pand te kopen en daar tevens desnoods 1 x in de 2 a 3 weken diensten te houden. Maar eerst even in Amsterdam dan Enschede met Belgie als verdere ‘uitbouw’.

Met vriendelijke groeten,
Rabbijn Sipporah Joseph

================         =================                     ==================

Het ligt dus zeker in mijn plannen om ook in België een pand te openen wat een nieuw thuishaven zal zijn voor Messiaanse gelovigen. Ik wil graag een pand kunnen opkopen dat als synagoge gebruikt mag worden. Ik ben nog aan het nadenken in welke plaats. Het dient een plaats te zijn dat voor de meeste Belgische Messiaanse gelovigen goed bereikbaar is. Hebben jullie hier ideeën over? Ik zat zelf aan Ham te denken maar wellicht is dit juist niet ideaal?!?

Wat is de regelgeving in België rondom het kopen van een pand voor godsdienstig gebruik en in welke stad of dorp is dit het meest praktisch? Ik hoor graag van dhr Ampe en andere Belgische gelovigen! Op Skype kunnen we trouwens een groep gesprek hebben, dat is wellicht praktisch in dit kader.

Nogmaals ik ben u niet vergeten! Ik wil u heel graag praktisch dienen. U bent in mijn hart. De prioriteit ligt echter nu op het vestigen van een Messiaans-Joodse synagoge in Amsterdam, dan in Enschede en vervolgens een Messiaans-Joodse synagoge in België. Dit hoop ik voor het eind van dit jaar 2018 te doen. Het drukpunt ligt voornamelijk in het zoeken naar de juiste locatie en pand. U bent uiteraard allen van harte welkom in Amsterdam en Enschede en ik zal voor slaapgelegenheid zorgen als u Nederland bezoekt.

Ik wens u allen een goede geestelijke voorbereiding op het Pesach feest.

Bshem Yeshua!

Rabbijn Sipporah Joseph

Fotootje-4

Skype: rav.sipporah.joseph

www.joodsewortelsvandebijbel.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Plannen Messiaans-Joodse Gemeente België”

 1. De Limburgse gemeente Ham van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Beringen komt in onze geest niet als een ideale vestigingsplaats. De vestigingsplaats biedt wel veel goedkopere woningen dan Antwerpen, Mechelen, Vilvoorde of Brussel, welke ons beter vestigingsplaatsen lijken, vooral daar er in het Antwerpse en Gent ook al Messiaanse groepen actief zijn. Vroeger was er ook een groep in Mechelen, maar wij hebben contact verloren en weten niet of deze nog bestaat.

  Like

 2. Sorry voor deze late reactie maar ik wenste eerst meer te weten over de mogelijkheden van uitwisseling met Messiaansen en andere niet-trinitaire gelovigen. De vorige weken ben ik niet niet enkel druk bezig geweest voor de 14-15 Nisan vieringen, maar heb ik gesprekken gevoerd met enkele personen van bewegingen hier in België, gaande van gewone Messiaansen tot ‘Platte Aarde’ (Messiaanse) denkers.

  Men zou verwachten dat het voor een ware gelovige een groot voorrecht zou mogen wezen maar ook een plicht om de Tora te kunnen onderhouden, o.a. door een gemeente te kunnen bezoeken.

  Het valt echter op dat de bestaande Messiaanse gemeenschappen in België er niet gebrand op staan om zich publiekelijk kenbaar te maken. En deze die op de lijst van de Messiaanse gemeentes staan, zoals deze rond Gent (Bijbelstudent – Niet te verwarren met de Belgische Bijbelstudenten), Brugge, Antwerpen (Het Levend Water en Franklin ter Horst & JP van de Giessen) alsook de groeperingen rond Levi Zoutendijk (Yeshua haTorah), Wim Verdouw, André Duijzer (Immanuel Gemeente).

  Mijn ervaring leert me dat velen niet happig zijn om met anderen in zee te gaan of hun informatie te delen.
  In België zijn meerderen angstig voor hun diensten publiek kenbaar te maken omdat zij aanvallen tegen hun geloofsgemeenschap verwachten. Zelfs uit christelijke hoek wordt er in bepaalde gemeentes of steden door evangelische groeperingen sterk ingegaan op Messiaansen en/of Jeshuaisten doordat zij als heiligschenners en soms zelfs als sekten worden aanzien door die groeperingen.

  Het niet kenbaar maken van diensten maakt het natuurlijk ook moeilijk om nieuwe mensen aan te trekken. Maar op dat vlak vertelden men mij dat men geen behoefte heeft om ‘outsiders’ in huis te halen. Sommigen willen helemaal geen vreemden op bezoek krijgen. Anderen zijn bang dat er alleen onruststokers of mensen die hun lering in twijfel willen trekken of hun leerstellingen willen opdringen, op bezoek zouden komen en zo de gemeente wankelbaar zouden maken.

  In de gesprekken die ik gevoerd heb bleek ook dat enkele aangesprokenen het aanvoelden alsof wij onszelf en onze leerstellingen wensten op te dringen aan hen, wat natuurlijk niet strookt met de werkelijkheid. Zulk een angst is totaal ongefundeerd.

  Wij wensen te benadrukken dat eenieder die zich bij de Jeshuaisten wil aansluiten totaal eigen vrijheid blijft genieten en dat onze eenheid daarin bestaat dat wij samen broeders en zusters in Christus willen zijn en als onderdelen van dat Lichaam van Christus in onze verscheidenheid van denken toch eenheid voelen onder het leiderschap van Jezus Christus (Jeshua). De eenheid waarin wij geloven duidt niet op een eenvormigheid die er zou moeten heersen maar over de geestelijke verbondenheid met het geloof in Jeshua als onze bemiddelaar bij God.
  Het is helemaal niet onze bedoeling dat eenieder tot een zelfde wijze van aanbidding komt of identiek dezelfde diensten brengt. Elke Gemeente hoort haar eigen vrijheid te behouden en in die verscheidenheid moet er juist de mogelijkheid bestaan dat iemand zich ergens kan thuis voelen en mee in een gemeenschap kan opgenomen worden.

  Iedereen moet beseffen dat wij helemaal geen lidmaatschap als verplichting willen opleggen. Wij willen zelfs helemaal geen kosten opleggen. Zonder eigenlijke verplichtingen, buiten het aanbidden van Dé Enige Ware God en de erkenning van Jeshua (Jezus Christus) als Zijn gezondene ligt het enkel in onze bedoeling om samen te ontdekken wat de Bijbel leert en dat praktisch in te vullen naarmate men daar zelf voor kiest.

  Wij beseffen dat het om individuele keuzes gaat waarbij het enkel maar lovenswaardig kan zijn indien uit persoonlijke initiatieven huiskerken of zelfs kleine gemeentes kunnen ontstaan.
  Het materiaal dat wij hier willen aanbieden is tot verrijking en aanvulling van gedachten bedoeld. Alsook hopen wij dat het tot stimulering kan dienen van individuele lering. Hoe meer zielen er samen willen werken om leesmateriaal aan te bieden hoe meer mensen geestelijk gevoed kunnen worden, alsook hoe meer mensen zich aangetrokken kunnen voelen om dat ware geloof verder te onderzoeken. Mocht daar een gemeente uit groeien, dan is dat prima, maar als mensen blijven voortgaan in een persoonlijke geloofsverdieping, dan is dat ook al zeer de moeite waard.

  Uit de gesprekken die ik de laatste dagen heb gevoerd blijkt dat er een enorme angst bestaat zich in het openbaar kenbaar te maken. Ik kan hier begrip voor op brengen, maar ik geloof ook dat wij naar buiten moeten durven treden en onze persoonlijke angsten moeten overwinnen om het evangelie verder uit te dragen.

  Like

  1. Rabbijn Sipporah Joseph is verdwenen uit onze huizen in Amsterdam zonder een woord of gedag te zeggen. Is er iets aan de hand? Vriendelijk groeten, Zusters Rhonda en Dayle-Anne

   Like

   1. Beste zusters Rhonda en Dayle-Anne,
    Ik heb geprobeerd contact te krijgen met Rabbijn Sipporah Joseph via Skype en via e-mail. Via Skype leek het niet te lukken en voor het e-mail wacht ik nu op een antwoord.

    Ik hoop dat er niets ernstig gebeurd is. Uit de laatste contacten die ik met haar had, kon ik opmaken dat zij nog met veel positieve projecten in haar hoofd zat. Zodra ik meer weet laat ik jullie iets weten. (Vanaf volgende week zit ik wel meerdere dagen -weken- zonder internet op de verschillende vakantieverblijven in Frankrijk). Maar wie weet kan ik nu en dan toch op een openbaar netwerk contact met de buitenwereld maken en de verscheidene websites verder beheren.

    Met vriendelijke groeten,
    Marcus

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.