Elohim Hashem Jehovah, Levenskwesties

Niet toegeven aan de wereld

De meest gekende symbolen voor de abrahamitische religies, de gezamenlijke benaming voor een aantal verwante monotheïstische religies, in hoofdzaak het jodendom, christendom en islam, waarbij in het christendom eigenlijk de trinitaire en grootste groep eigenlijk polytheïstisch is

In onze maatschappij is er een druk op de omgeving om God af te zweren ofwel om tot slechts één soort kerk te behoren, namelijk de trinitaire kerkgemeenschap.

Zij die er niet willen aan houden om in een trinitarische gemeenschap hun geloof te belijden, moeten naar andere mogelijkheden zoeken.
De niet trinitarische kerken mogen dun bezaaid zijn buiten de veelvuldig voorkomende Getuigen van Jehovah.

English: Kingdom Hall of Jehovah Witnesses On ...
Koninkrijkszaal van de Getuigen van Jehovah – Kingdom Hall of Jehovah Witnesses On B2173 London Road in Swanley. (Photo credit: Wikipedia)

Vanzelfsprekend kan men meerdere gelovigen vinden die slechts in één God willen geloven maar toch geen deel uit willen maken van de Getuigen van Jehovah. Vraag daarbij is tot welke kleine groepen zij kunnen behoren of dat zij zich moeten aansluiten bij de grotere groep van de “Kerk van God” (Church of God) moeten aansluiten. Buiten die kerk zijn er niet zo veel Abrahamse geloofsgemeenschappen.

Meerdere mensen voelen wel aan dat er een bovennatuurlijke Kracht moet zijn, maar vragen zich af Wie of Wat dat wel mag zijn en hoe Deze best vereerd kan worden.

 

Ook zijn er mensen die wel geloven in God maar daarbij geen behoefte zien om bij een kerk te behoren of om regelmatige aanbidding te brengen. anderzijds zijn er mensen die zich zeer bewust zijn van de noodzaak om regelmatig samen te komen en in gemeenschap het geloof te belijden.

Wij mogen niet vergeten dat het voor de Allerhoogste Schepper zeer belangrijk is hoe men tegenover Hem wil staan en op welke wijze men anderen eert of aanbidt en Hem eredienst levert. De meerderheid van de mensen wil zich houden aan tradities en houdt er aan om die jaarlijks wederkerende evenementen ook in hun familie te vieren. Ware gelovigen zijn zich echter bewust dat de meerderheid van die jaarlijks traditionele feesten tot het heidendom behoren en niet thuishoren in de kraam van een God lievende persoon.

Het is belangrijk om niet toe te geven aan de wereld en zich te onthouden van zulke heidense feesten, zoals Halloween, Kerstmis en Pasen, om er slechts enkele opvallende te noemen. Ook is het belangrijk om te durven getuigen van het geloof dat men heeft en er niet voor terug te schrikken om met anderen samen te komen en dit geloof te belijden.

Op dit platform hopen wij in de toekomst nog verder in te gaan op onze verplichtingen tegenover God en tegenover de maatschappij. Alsook zullen wij in verdere postings er op wijzen hoe belangrijk het is om niet van deze wereld te zijn maar om aan God toe te behoren.

++

Aanvullend te lezen

  1. Godsgebeuren en Kerk in Europa
  2. Fragiliteit en actie #7 Gebeurtenissen en Prioriteiten
  3. Apathie voor het geloof en Vorm van Eredienst
  4. Kijkend naar het Oosten en het Westen voor Waarheid
  5. Al of niet toegeven aan de wereld
  6. Geloof voor God aanvaardbaar
  7. Kerklidmaatschap belangrijk of niet
  8. Aanbidden, Aanbidding, Eredienst en Gebed
  9. Samen werken aan een Open Gemeenschap

+++

6 gedachten over “Niet toegeven aan de wereld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.